Recept:
Tészta:
1kg liszt
2-3dkg élesztő
2 doboz tejföl
1cs sütőpor
20dkg cukor
1 1/2 Rama margarin
pici só
1dl tej
2 tojás
Töltelék:
1/2kg darált dió
20dkg egész dió
1 üveg meggylekvár
1dl rum
5cs vaníliás cukor
2dl tej
1 csomag fahéj
1citrom reszelt héja
3ek cukor
2ek kakaópor
Tetejére:
3 tábla csoki
Elsőként a tölteléket készítem el. Egy tálba beleteszem a darált diót, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a citromhéjat, a cukrot és összekeverem. Félreteszem. Közben beáztatom az egész diót rumba, kevés cukorral és a fahéjjal. Hagyom állni, hogy az ízek jól összeérjenek.Elkészítem a tésztát. A lisztet egy kevés sóval, a margarinnal, a sütőporral, egy kávéskanál fahéjjal, a cukorral jól összemorzsolom.Az élesztőt kevés tejen megfuttatom, majd ráöntöm a tésztára. Beleteszem a tejfölt, a tojás sárgáját és egy lágy, könnyű tésztát gyúrok belőle. Ráteszem a lisztezett deszkára és 3 egyenlő részre osztom.Letakarom és hagyom pihenni.
A két decitejet felforralom, majd beleöntöm a rumos-fahéjas diót.Öt-hat percig hagyom összefőni, majd leveszem a tűzről és egy maréknyi darált dióval besűrítem.
Egy tepsit kikenek, az egyik tésztát kinyújtom és a tepsi aljára helyezem. Megkenem lekvárral, majd a darált dióval egyenletesen megszórom, hogy egy cm vastag tölteléket kapjak. Megszórom a rumos diófelével. Kinyújtom a második tésztát, ráteszem és ugyanígy rétegzem. Kinyújtom a harmadik tésztát és avval befedem.Villával megszurkálom és 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütöm.
A csokikat gőz fölött felolvasztom fél dl tejjel és rákenem a süti tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése